PAZARCIK BELEDİYESİNDEN VATANDAŞLARA KUTLU DOĞUM PİLAVI DAĞITILDI

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ve Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Merkez Ulu Cami'de Cuma namazı çıkışı vatandaşlara Kutlu Doğum Pilavı dağıttı.

Peygamber Efendimizin (sav) doğumunun 1446. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanırken. Etkinlikler kapsamında Pazarcık Belediyesi yaklaşık 3 bin vatandaşa Kutlu Doğum pilavı dağıttı. Dualar ile başlayan pilav dağıtımını Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ve İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç yaptı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ yaptığı açıklama da “Kutlu Doğum, dünyanın en güzel hadisesidir. Çünkü bütün dünya ve kainat, O’nun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. Peygamber Efendimizin (sav) dünyaya teşriflerini nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Mevlitler, dualar ve bunun yanında da Kutlu Doğum pilavı etkinliği düzenledik. Ana maksat bunun bir salavata vesile olması; duaya vesile olması; insanların sünnete uymalarının hatırlatılmasıdır. Bu şekilde güzel bir etkinlik oldu. Hocalarımız güzel dualarıyla bu pilava lezzet kattılar, maneviyat kattılar. Bu etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bizi Resulullah’ın yolundan ayırmasın” dedi.